Italiensk banankaka
Yes, ala Anna Skipper igen. Underbart god! Jag fick modifiera
receptet eftersom alla ingredienser inte fanns att tillgå i min affär.
Den är i alla fall lite nyttigare än andra bakverk och, jag svär, minst
lika god.
Du behöver:
4 ägg
1 dl råsocker
4 msk ljus sirap
3 små mogna bananer (eller 2 stora)
75 gram smör
100 gr skalad mandel
3-4 dl dinkelmjöl
1 tsk kardemumma (egentligen kanel, men Matilda gillar inte det)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna. Skålla och skala mandeln. Mal mandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna. Skålla och skala mandeln. Mal mandel
jättefint eller kör i en mixer till fint mjöl (vi gjorde det sistnämnda).
Använd elvisp och rör ihop ägg, socker och sirap i en skål. Mosa
bananerna med en gaffel och rör ner i smeten. Häll i smöret. Blanda
sedan ner mandelmjölet, dinkelmjölet, bakpulver, bikarbonat och
kardemumman. Smöra en form och häll sedan i smeten. Grädda i
ugnen i cirka 30 minuter. Servera som den är eller gör som vi -
servera med en sås gjord på turkisk yoghurt och honung.
Kommentarer
Trackback