Solklart.

Ja, jag har tränat idag också. 4 snabba kilometer
på löpbandet och sedan körde jag, min vana trogen,
ett corepass för de som, precis som jag, älskar
den sortens träning. Imorgon planerar jag träningsvila.
Lika viktigt som själva träningen. Lördag och söndag
kör vi igen! Är ni med mej?
 
Final i Hela Sverige bakar, olidligt spännande.
 
She's just a girl and she's on fire.

Flygande Jakob

Eftersom jag inte äter jordnötter och Erik inte äter
bananer, så gjorde jag en egen variant på denna
fantastiska maträtt.
 
Du behöver:
1 grillad kyckling
1 paket bacon
3 dl matlagningsgrädde
0,5-1 dl heinz chilisås
1 tsk sambal oelek (om man vill)
Cashwenötter efter behag (saltade eller osaltade)
Salt och peppar
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Bena ut kycklingköttet och
lägg i en ugnsfast form. Grovhacka cashwenötterna
och lägg i samma form. Klipp baconbitarna i mindre
delar och knaperstek. Lägg i formen tillsammans med
fettet från stekningen. Blanda ihop grädde, chilisås
och sambal i en bunke. Salta lite och peppra en del.
Smaka av. Häll i formen. Grädda i ugnen i 20 minuter.
Till detta kokade jag haricorts verts, broccoli och ärtor.
 

Kladdkaka med smak av polka och after eight

Till Eriks födelsedagskalas bakade han en underbar kladdkaka
med smak av polka och after eight.
 
Du behöver:
200 gr smör
2 dl strösocker
3 dl hackade polkagrisar
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
15-20 st after eight
Lite ströbröd
Vispgrädde
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält smöret och vispa
poröst tillsammans med strösockret. Vispa ner äggen - ett i taget. Blanda de
torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med de hackade polkagrisarna.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Smält after eighten
och häll över kakan en liten stund innan den ska serveras. Servera med vispgrädde.