Grön som en apelsin..

.. sa Alisa, 2,5 år, och pekade på sitt orange linne.
Sen sa hon att jag gärna får komma hem till henne
och leka. Hur varm blir man i hjärtat av sådant? Ibland
behöver det inte vara så avancerat. Underbara unge!
 
Kvällarna den här veckan spenderas i Lammhult.
Har redan kört corepass x 2 och ett pass kondition
följt av styrka för ben och axlar. Vad jag älskar detta!
Jag känner mig hemma i Lammhult. Logistiken kommer
underlättas en aning när vi flyttar dit under hösten.
 
Dags för lite powervila.
 

Jag kan också vila.

Idag fick jag lyssna på min kropp och säga nej till
det planerade träningspasset. Att jag är tjock i halsen
kan jag leva (läs träna) med men när det gäller smärta
i bröstet och ryggen är även jag en klok tjej. Så ikväll ska
jag värma mig lite varm mjölk och mysa framför Idol. Det
kallas visst prioritering. Idag prioriterar jag min hälsa -
både kropp och knopp. Jag tror jag tänder lite ljus också.
 
 
Imorgon hittar ni mig i Vetlanda.

Världens bästa 6-åring!

Det är ingen vanlig dag, för det är Thelmas födelsedag.
Hurra hurra hurra! Faster älskar dej till månen och tillbaka.
Minst!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Italiensk banankaka

Yes, ala Anna Skipper igen. Underbart god! Jag fick modifiera
receptet eftersom alla ingredienser inte fanns att tillgå i min affär.
Den är i alla fall lite nyttigare än andra bakverk och, jag svär, minst
lika god.
 
Du behöver:
4 ägg
1 dl råsocker
4 msk ljus sirap
3 små mogna bananer (eller 2 stora)
75 gram smör
100 gr skalad mandel
3-4 dl dinkelmjöl
1 tsk kardemumma (egentligen kanel, men Matilda gillar inte det)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna. Skålla och skala mandeln. Mal mandel
jättefint eller kör i en mixer till fint mjöl (vi gjorde det sistnämnda).
Använd elvisp och rör ihop ägg, socker och sirap i en skål. Mosa
bananerna med en gaffel och rör ner i smeten. Häll i smöret. Blanda
sedan ner mandelmjölet, dinkelmjölet, bakpulver, bikarbonat och
kardemumman. Smöra en form och häll sedan i smeten. Grädda i
ugnen i cirka 30 minuter. Servera som den är eller gör som vi -
servera med en sås gjord på turkisk yoghurt och honung.