Göteborg - here I come!

Med 20 km i löparbenen har jag nu krupit upp i soffan.
Till er som vet att mitt högerknä, förra sommaren, valde
att säga upp bekantskapen med mig, kan jag meddela att
dagens pass gick som en dans. Det tog mig 1:45:30 på
löpband inomhus. Knäet höll och jag beordrar nu mig själv
löparvila resten av veckan. Vi får se hur det går med den
saken, ibland är jag lite olydig när det gäller det här med vila.
Mitt knä har inte klarat av att springa ute på runt ett år,
på grund av att underlaget ute är för stumt. Nu laddar jag allt
jag kan för Göteborgsvarvet 18/5 och vill inte äventyra mitt knä
för mycket. Därför - löparvila resten av veckan och sedan bara
inomhuslöpning.
 
Heja heja!
 
Don't stop me now, 'cause I'm having a good time.
- Queen

Bara gör.

Som min kollega Johan brukar säga. Bara gör. Ibland
behöver man inte tänka eller fråga, bara göra.
 
Milen på 46:40 idag. Sedan 40 minuters pumpande av
axlar och bröstmuskler. Sedan kände jag mig färdig med
gymmet för idag. Imorgon kör jag core, kl. 19. Kom! Till
helgen hoppas jag att Jessica vill ansluta, så vi kan köra
slut på oss själva tillsammans i ett crossfitpass. Det här är
så roligt så jag dör! Och FAR-utbildningen (ysisk aktivitet på
recept) närmar sig med stormsteg. Det blir bara bättre och bättre.
 
Och jag gillar onsdagar, för då är Grey's och popcorn tradition
i det Hugossonska hemmet.
 
Hej.

Ursäkta röran

Jag bygger om bloggen lite. Ha tålamod.
 
 

Dumlepannacotta

När Emma och Ronny skulle komma hit, satte jag igång
att göra efterrätt. Det skulle bli vit dumlechokladmousse men
halvvägs in i tillverkningen kom jag på att jag var mitt uppe
i att göra pannaocotta. Full fart framåt, är tydligen min melodi
när det gäller det mesta. I vilket fall - det blev svingott. 
 
Du behöver till 4 portioner:
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
100 gr vit choklad
3 st gelatinblad
14 dumlekolor
 
Gör såhär:
Hacka 10 dumlekolor grovt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Låt grädden koka upp i en kastrull i 1-2 minuter. Tillsätt vaniljsocker.
Dela chokladen i mindre bitar och lägg i kastrullen. Rör tills den
smält. Ta bort kastrullen från plattan. Krama ur gelatinet och vispa
ner i kastrullen, tills det smält. Lägg sedan i dumlekolorna och rör
tills även de smält. Lägg upp i portionsskålar och låt stå i kylen i
2-3 timmar innan servering. Garnera genom att pudra över lite
kakao och lägg sedan en dumlekola på varje portion.
 
 

Egypten del 3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Thelma filosoferar på en solstol vid havet...
 
 
 
Hur härligt hade vi det?