Avokadohalvor med creme fraiche och kräftstjärtar

När Filip och Stina var här bjöd jag på en förrätt som
var helt fantastisk och somrig, om jag får säga det själv.
Det hela är lekande lätt.

Du behöver till 4 pers
2 avokado
1 burk creme fraiche
1 schalottenlök
Salt och peppar
Kräftstjärtar efter behag
Salami
Honungsmelon

Gör såhär:
Dela avokadona i två delar och plocka bort kärnan. Skär bort
en liten del av undersidan på avokadon, för att den ska ligga
still på tallriken. Hacka schalottenlöken och blanda ner i creme
fraichen. Salta och peppra. Fördela röran över de fyra avokado-
halvorna. Lägg på kräftstjärtar efter behag. Servera tillsammans
med en klyfta honungsmelon och några skivor salami.




Carbonara minus pasta

Jag brainstormade kring dagens lunch. Erik tyckte det var
längesen vi åt pasta carbonara. Ja, för vi äter ju inte något
vidare med pasta längre. Vi gick halva vägen var och hittade
på det här.

Du behöver:
3 ägg
100 gr parmesanost
Ca 2 dl matlagningsgrädde
2 pakte bacon
1 gul lök
En halv zuccini
1 stor morot
1 röd paprika
Lite broccoli
Salt och peppar

Gör såhär:
Strimla baconen och hacka löken. Stek baconen i en stekpanna
och låt löken steka med mot slutet. Skär zuccini, paprika och morot
i mindre bitar. Wooka tillsammans med broccolin. Salta och peppra.
Blanda ihop äggen, matlaningsgrädden och osten i en skål (spara
lite ost till garnering). Salta och peppra. Blanda ner bacon- och lökblandningen
i wookpannan. Häll sedan över ostsmeten och blanda runt försiktigt. Lägg
upp på en tallrik och garnera med mer parmesanost.



Ligger efter.

Det går bestämt in poäng på minusträningskontot
den här veckan. I onsdags var jag hos massören
med mitt knä. Oj, vad det gjorde ont! Och oj, vad bra
det blev! Jag har fått klartecken att det går bra att
springa i slutet av veckan. Om jag gör det lugnt och
värmer och kyler innan. Och kyler efter. Det gäller att
följa alla direktiv. Idag vaknade jag med huvudvärk som
höll i sig hela dagen, så när jag kom hem från jobbet
tog jag två ipren och satte mig i solstolen och vilade
huvudet. Ibland behöver jag varva ner och det känner
jag väl. Det är bra att min kropp är känslig - på det
viset märker man när det blir för mycket.

Imorgon ska jag köra igenom kroppen med ett hårdpass
och det ser jag fram emot.

Puss.

Bloggbröllop del 6

Våra brudnäbbar - de finaste små tjejerna i världen






Foto: Sigrid Östergren

Nu tuffar livet på som vanligt. Fast med annat efternamn och med
en man vid min sida. Även på papper alltså :).

Bloggbröllop del 5

Vigseln bakom oss - nu börjar festen!











Foto: Sigrid Östergren


Bloggbröllop del 4

Riskastning och fest utanför kyrkan












Foto: Sigrid Östergren

Kokostoppar

Till Ulles födelsedagskalas bakade vi kokostoppar
av världsklass. Receptet kommer ifrån recepten.se.

Du behöver:
2 ägg
50 gr smör
200 gr kokosflingor
1,5 dl strösocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa
ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smör och kokosflingor.
Rör snabbt ihop till en jämn smet. Låt sedan smeten stå i 10-15
minuter så att smeten blir fastare. Klicka sedan ut smeten på
bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ungefär 12-15 minuter.
Jag fick ut ungefär 25 kakor, men receptet säger 35. Eftersom
mina blev lite större hade jag inne dem någon minut extra i
ugnen. Sedan ställde jag snabbt in dem i kylen för att de skulle
bli fasta.

Bloggbröllop del 3

Vigseln ägde rum i Lammhults kyrka med massvis av härliga
människor som vittnen.







Foto: Sigrid Östergren

Blandad kompott.

Med 1,8 mil i benen (på 1:45:25) sitter jag nu djupt nersjunken
i soffan med ömma knän. Men som pappa alltid säger om det
mesta - och nu citerar jag - "Det går över tills imorgon".
Mycket bra ordspråk, om ni frågar mig. Jag använder det mycket
frekvent.

Min stringhylla pryds idag av sommarblommor som jag
hittade på väg ut till Anderstorp på förmiddagen.






Även köksbordet fick en liten bukett.



Sista avsnittet av Grey's ikväll - det gör lite ont.

Puss.

Chili- och rosmarinmarinerad fläskfilé

Jag testade en egenkomponerad marinad som jag tänkte dela med mig av.
Jag har dock inga mått på hur mycket jag använde, utan höftade allting.

Du behöver:
Ca 500 gr fläskfilé
Ungefär 3 msk honung
Lite matolja
Ungefär 2 dl sweet chilisås (med reservation för måttangivelsen)
Lite kinesisk soya
Rosmarin, salt och peppar efter behag.

Gör såhär:
Blanda ingredienserna - smaka av. Lägg ner den skivade fläskfilén och
låt stå 5-6 h. Sedan är det bara att grilla på. Jag serverade detta ihop
med melonsallad och tzatsiki.


Bloggbröllop del 2

Invasion i Asa för lite photoshoot.










Foto: Sigrid Östergren


Hur fint?


Fortsättning följer...

Bloggbröllop del 1

Äntligen kan jag stilla en liten del av er nyfikenhet med lite
bilder från vår stora dag. Vi börjar från början...

Frisyren tar form.









Foto: Sigrid Östergren

Fortsättning följer...