Kladdkaka med smak av polka och after eight
Till Eriks födelsedagskalas bakade han en underbar kladdkaka
med smak av polka och after eight.
Du behöver:
200 gr smör
2 dl strösocker
3 dl hackade polkagrisar
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
15-20 st after eight
Lite ströbröd
200 gr smör
2 dl strösocker
3 dl hackade polkagrisar
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
15-20 st after eight
Lite ströbröd
Vispgrädde
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält smöret och vispa
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält smöret och vispa
poröst tillsammans med strösockret. Vispa ner äggen - ett i taget. Blanda de
torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med de hackade polkagrisarna.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Smält after eighten
och häll över kakan en liten stund innan den ska serveras. Servera med vispgrädde.

Kommentarer
Trackback