Timjanmarinerad kyckling

Igår blev vi sugna på marinerad kyckling. Sprang in på ICA i Lammhult och hittade
massvis av färska kryddor, vilket vi inte är vana vid. Kom ut därifrån med färsk
timjan, som jag sedan svängde ihop en marinad på. Ni får leva med att måtten är
bristfälliga och, på vissa ställen, obefintliga.

Du behöver till kycklingen:
2 st kycklingfiléer
Knappt en halv deciliter matolja
Kinesisk soya efter behag
Färsk timjan
Salt, peppar och lite paprikapulver

Gör såhär:
Dela kyckligen i mindre bitar. Blanda sedan ihop ingredienserna till marinaden
i en skål och lägg kycklingen där i. Det räcker med ungefär tre-fyra timmar innan
tillagning. Stek sedan kycklingbitarna och krydda mer, om det behövs.

Detta serverade jag med en wokmix och en sås på kesella, vitlök, basilika, salt
och peppar.

Du behöver till wokmixen:
Vitkål efter behag
Ett knippe sparris
En paprika
Lite sockerärtor

Gör såhär:
Skär vitkål, paprika och sparris i lagom stora bitar. Woka i lite olja.
Krydda med salt och peppar. Lägg i sockerärtorna så de blir varma.
Servera med den kalla såsen.

Voila!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback