Evelinas havrekaka på långpanna

Det finns inte ord för hur fantastisk denna kaka är.
Tack för receptet, Evelina

Du behöver till havreblandningen:
3 dl farinsocker
5 1/2 dl havregryn
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
325 gram smör

Gör såhär:
Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret och blanda
ner i havreblandningen. Bred ut hälften av
smeten på en liten
bakplåtsklädd långpanna
. Grädda 8 minuter i ugnen i 175 grader.

Du behöver till fyllningen
4 dl creme fraiche
3 dl socker
4 tsk potatismjöl

2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Koka ihop ingredienserna tills det blir en krämig fyllning.
Slå på fyllningen på den gräddade botten. Strö över resten
av smeten och grädda i ytterligare 13 min, 175 grader.

Skär kakan i rutor när den svalnat!




Kommentarer
Evelina säger:

Ååå visst är den good!! :D

2011-09-26 | 17:56:43
Bloggadress: http://evelinalantz.blogg.se/?tmp=190635

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback