Evelinas havrekaka på långpanna
Det finns inte ord för hur fantastisk denna kaka är.
Tack för receptet, Evelina
Du behöver till havreblandningen:
3 dl farinsocker
5 1/2 dl havregryn
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
325 gram smör
Gör såhär:
Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret och blanda
ner i havreblandningen. Bred ut hälften av smeten på en liten
bakplåtsklädd långpanna. Grädda 8 minuter i ugnen i 175 grader.
Du behöver till fyllningen
4 dl creme fraiche
3 dl socker
4 tsk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Koka ihop ingredienserna tills det blir en krämig fyllning.
Slå på fyllningen på den gräddade botten. Strö över resten
av smeten och grädda i ytterligare 13 min, 175 grader.
Skär kakan i rutor när den svalnat!
Tack för receptet, Evelina
Du behöver till havreblandningen:
3 dl farinsocker
5 1/2 dl havregryn
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
325 gram smör
Gör såhär:
Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret och blanda
ner i havreblandningen. Bred ut hälften av smeten på en liten
bakplåtsklädd långpanna. Grädda 8 minuter i ugnen i 175 grader.
Du behöver till fyllningen
4 dl creme fraiche
3 dl socker
4 tsk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Koka ihop ingredienserna tills det blir en krämig fyllning.
Slå på fyllningen på den gräddade botten. Strö över resten
av smeten och grädda i ytterligare 13 min, 175 grader.
Skär kakan i rutor när den svalnat!
Kommentarer
Evelina säger:
Ååå visst är den good!! :D
Trackback