Kolapaj
Recept från Härliga pajer till middag och dessert
av Kristina Eriksson och Anna Clarén.
Du behöver till pajdegen
150 gr smör
2,75 dl vetemjöl
1 dl brun farin
1 dl kokosflingor
Gör såhär:
Blanda ingredienserna och tryck ut i en pajform, 30 cm i diameter.
Låt vila kallt i 30 minuter. Grädda sedan 10-15 minuter i 225 grader.
Du behöver till fyllningen
1,5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0,5 dl sirap
2 msk smör
1 tsk mald ingefära
Gör såhär:
Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull. Låt sjuda tills det blir en tjock
kräm. Det tar 15-20 minuter. Lägg eventuellt i lite maizenaredning. Rör ner smör
och ingefära och låt krämen svalna. Bred ut krämen i pajformen och garnera med
bär eller frukt. Gärna något surt, eftersom pajen är enormt söt. Servera gärna med
grädde.
av Kristina Eriksson och Anna Clarén.
Du behöver till pajdegen
150 gr smör
2,75 dl vetemjöl
1 dl brun farin
1 dl kokosflingor
Gör såhär:
Blanda ingredienserna och tryck ut i en pajform, 30 cm i diameter.
Låt vila kallt i 30 minuter. Grädda sedan 10-15 minuter i 225 grader.
Du behöver till fyllningen
1,5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0,5 dl sirap
2 msk smör
1 tsk mald ingefära
Gör såhär:
Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull. Låt sjuda tills det blir en tjock
kräm. Det tar 15-20 minuter. Lägg eventuellt i lite maizenaredning. Rör ner smör
och ingefära och låt krämen svalna. Bred ut krämen i pajformen och garnera med
bär eller frukt. Gärna något surt, eftersom pajen är enormt söt. Servera gärna med
grädde.
Kommentarer
Trackback