Kolapaj
Recept från Härliga pajer till middag och dessert
av Kristina Eriksson och Anna Clarén.
Du behöver till pajdegen
150 gr smör
2,75 dl vetemjöl
1 dl brun farin
1 dl kokosflingor
Gör såhär:
Blanda ingredienserna och tryck ut i en pajform, 30 cm i diameter.
Låt vila kallt i 30 minuter. Grädda sedan 10-15 minuter i 225 grader.
Du behöver till fyllningen
1,5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0,5 dl sirap
2 msk smör
1 tsk mald ingefära
Gör såhär:
Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull. Låt sjuda tills det blir en tjock
kräm. Det tar 15-20 minuter. Lägg eventuellt i lite maizenaredning. Rör ner smör
och ingefära och låt krämen svalna. Bred ut krämen i pajformen och garnera med
bär eller frukt. Gärna något surt, eftersom pajen är enormt söt. Servera gärna med
grädde.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1707502/images/2011/dsc_0597_172931604.jpg)
av Kristina Eriksson och Anna Clarén.
Du behöver till pajdegen
150 gr smör
2,75 dl vetemjöl
1 dl brun farin
1 dl kokosflingor
Gör såhär:
Blanda ingredienserna och tryck ut i en pajform, 30 cm i diameter.
Låt vila kallt i 30 minuter. Grädda sedan 10-15 minuter i 225 grader.
Du behöver till fyllningen
1,5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0,5 dl sirap
2 msk smör
1 tsk mald ingefära
Gör såhär:
Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull. Låt sjuda tills det blir en tjock
kräm. Det tar 15-20 minuter. Lägg eventuellt i lite maizenaredning. Rör ner smör
och ingefära och låt krämen svalna. Bred ut krämen i pajformen och garnera med
bär eller frukt. Gärna något surt, eftersom pajen är enormt söt. Servera gärna med
grädde.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1707502/images/2011/dsc_0597_172931604.jpg)
Kommentarer
Trackback