Mockarutor

Jag har gjort de saftigaste och godaste mockarutorna
någonsin. Eller kärleksmums. Eller snoddas eller vad
man nu vill kalla dem. Jag gjorde dubbel sats mot
receptet och gjorde dem i en stor långpanna, men
receptet nedan är till en panna i storlek 30x40cm.
Med dubbel sats fick jag ner en omgång i frysen också.

Du behöver till basen
150 gram smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och
smöret. Häll smeten i en smord och bröad panna, 30x40cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt
den sedan svalna. Fixa glasyren under tiden.

Du behöver till glasyren
75 gram smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Kokos eller strössel

Gör såhär:
Smält smöret och tillsätt de övriga ingredienserna under
omrörning (med handvisp). Bred glasyren på kakan och
strö på kokos eller strössel eller vad som passar. När
kakan svalnat ordentligt är den redo att skäras upp i
fyrkantiga bitar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback