Knäckig rabarberpaj
Den är gudomligt god! Receptet kommer från
Kokboken 2 - NIK-spelarnas favoriter.
Du behöver:
3-4 rabarber
150 gr smör
1 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
2 dl socker
2,5 dl havregryn
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Gör såhär:
Skär rabarberna i mindre bitar och lägg i en smord ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull och addera grädde och sirap medan
grytan står på plattan. Ta sedan bort kastrullen från plattan och
lägg i resten av ingredienserna. Sätt in i ugnen 25-30 minuter i
175 grader.
Bild saknas.
Kokboken 2 - NIK-spelarnas favoriter.
Du behöver:
3-4 rabarber
150 gr smör
1 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
2 dl socker
2,5 dl havregryn
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Gör såhär:
Skär rabarberna i mindre bitar och lägg i en smord ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull och addera grädde och sirap medan
grytan står på plattan. Ta sedan bort kastrullen från plattan och
lägg i resten av ingredienserna. Sätt in i ugnen 25-30 minuter i
175 grader.
Bild saknas.
Kommentarer
Amanda säger:
åh vad gött! det måste jag med göra snart.. var hos mormor och plockade rabarber i helgen :) puss
Ellen Eckerbom säger:
En gudomlig paj som får det att "pip" i munnen, som min kära sambo uttrycker sig :). Hittade du rabarber sen?
Ses imon fina. Puss
Trackback