Ugnspannkaka
Jag har aldrig gjort ugnspannkaka innan. Fråga mig inte
varför, för jag tycker det är gudomligt gott. Erik gjorde
receptet nedan (från Bonniers kokbok) till mig i förra veckan.
Prova!
Du behöver til 8-10 pers:
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
0,5 tsk salt
50 gr smör
Lingon till servering
2 pkt färdigtärnad bacon (eller skinka)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman mjöl och mjölk till
en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt salt. Stek bacon
och blanda ner i smeten.
Smörj en långpanna (eller en stor form) och häll sedan i smeten.
Grädda sedan i ugnen i 20-25min, tills den fått fin färg och "stannat".
Servera med lingon och ev. rivna morötter.
varför, för jag tycker det är gudomligt gott. Erik gjorde
receptet nedan (från Bonniers kokbok) till mig i förra veckan.
Prova!
Du behöver til 8-10 pers:
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 ägg
0,5 tsk salt
50 gr smör
Lingon till servering
2 pkt färdigtärnad bacon (eller skinka)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman mjöl och mjölk till
en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt salt. Stek bacon
och blanda ner i smeten.
Smörj en långpanna (eller en stor form) och häll sedan i smeten.
Grädda sedan i ugnen i 20-25min, tills den fått fin färg och "stannat".
Servera med lingon och ev. rivna morötter.
Kommentarer
Trackback