Jordgubbspaj med lemoncurd
Mötet mellan krispig pajbotten, citronkräm och jordgubbar
går inte att beskriva. Den här pajen måste göras. Receptet
är inte helt och hållet egna idéer utan en kombination av
tre olika recept.
Du behöver till pajdegen:
150 gram smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Ev. lite florsocker (beror på hur söt man vill ha degen)
Gör såhär:
Smält smöret och blanda sedan tillsammans med resterande
ingredienser. Tryck ut degen i en form. Grädda i 200 grader
tills degen får en gyllenbrun färg.
Du behöver till lemoncurden:
3-4 citroner - skal och saft
3 äggulor
1 msk maizena
50 + 50 gram smör
2 dl florsocker
Gör såhär:
Smält 50 gram smör tillsammans med citronsaften och citronskalen.
Lägg sedan i florsocker och äggulorna. Låt koka upp. Blanda sedan
ner maizenan och låt koka tills såsen tjocknar. Ta av grytan från plattan
och tillsätt resten av smöret. Lägg sedan krämen i pajformen och låt
svalna innan du lägger på skivor av jordgubbar. Mycket jordgubbar!
Voila!
går inte att beskriva. Den här pajen måste göras. Receptet
är inte helt och hållet egna idéer utan en kombination av
tre olika recept.
Du behöver till pajdegen:
150 gram smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Ev. lite florsocker (beror på hur söt man vill ha degen)
Gör såhär:
Smält smöret och blanda sedan tillsammans med resterande
ingredienser. Tryck ut degen i en form. Grädda i 200 grader
tills degen får en gyllenbrun färg.
Du behöver till lemoncurden:
3-4 citroner - skal och saft
3 äggulor
1 msk maizena
50 + 50 gram smör
2 dl florsocker
Gör såhär:
Smält 50 gram smör tillsammans med citronsaften och citronskalen.
Lägg sedan i florsocker och äggulorna. Låt koka upp. Blanda sedan
ner maizenan och låt koka tills såsen tjocknar. Ta av grytan från plattan
och tillsätt resten av smöret. Lägg sedan krämen i pajformen och låt
svalna innan du lägger på skivor av jordgubbar. Mycket jordgubbar!
Voila!
Kommentarer
Trackback