Tonfiskröra
Du behöver till 3-4 personer
1 paprika
1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
10-15 cm gurka
Hackad rödlök (eller gräslök) efter behag
4-6 salladsblad
2 tsk lättmajonnäs
1 tsk senap (originalreceptet säger två, men jag gillar inte senap och det räcker med en)
Cirka 2 dl naturell fil (beror på hur krämig man vill ha röran). Går även bra med kesella.
Salt
Mosa tonfisk och blanda med fil, majonnäs och senap.
Smaka av med salt. Hacka löken, skär gurka i små tärningar
och paprika i små bitar och rör ihop med det andra.
Lägg ett salladsblad underst på brödet (enligt originalreceptet tunnbrödsrullar)
och bred sedan ut röran över. Jag provade med ett mörkt, grövre bröd och
det blev succé! En härlig rätt för oss som kämpar på med träning, vikt,
kost och hälsa. Går dessutom att variera mycket! Nästa gång ska jag ha i
ägg och dill också. Ser redan fram emot det!

1 paprika
1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
10-15 cm gurka
Hackad rödlök (eller gräslök) efter behag
4-6 salladsblad
2 tsk lättmajonnäs
1 tsk senap (originalreceptet säger två, men jag gillar inte senap och det räcker med en)
Cirka 2 dl naturell fil (beror på hur krämig man vill ha röran). Går även bra med kesella.
Salt
Mosa tonfisk och blanda med fil, majonnäs och senap.
Smaka av med salt. Hacka löken, skär gurka i små tärningar
och paprika i små bitar och rör ihop med det andra.
Lägg ett salladsblad underst på brödet (enligt originalreceptet tunnbrödsrullar)
och bred sedan ut röran över. Jag provade med ett mörkt, grövre bröd och
det blev succé! En härlig rätt för oss som kämpar på med träning, vikt,
kost och hälsa. Går dessutom att variera mycket! Nästa gång ska jag ha i
ägg och dill också. Ser redan fram emot det!

Kommentarer
Trackback