Knäckig äppelpaj
Du behöver:
Ca 5 äpplen
150-200 gr smör
3-4 dl havregryn
2 dl socker
1,5-2 dl vetemjöl
0,5-1 dl ljus sirap
0,5 tsk bakpulver
Gör såhär:
Skala, kärna ur och dela på äpplena. Lägg i en ugnsfast, smord form.
Smält smöret. Blanda i resten av ingredienserna och blanda till
en fast "smet". Lägg sedan den över äpplena. Grädda i ugnen
i 175 grader i cirka en halvtimma (eller tills pajen blir gyllenbrun).
OBS! Att måttangivelserna inte är exakta beror på hur mycket
smet man vill ha på äpplena. Jag vill ha MYCKET :)!
Testa, den är oslagbar!
Ca 5 äpplen
150-200 gr smör
3-4 dl havregryn
2 dl socker
1,5-2 dl vetemjöl
0,5-1 dl ljus sirap
0,5 tsk bakpulver
Gör såhär:
Skala, kärna ur och dela på äpplena. Lägg i en ugnsfast, smord form.
Smält smöret. Blanda i resten av ingredienserna och blanda till
en fast "smet". Lägg sedan den över äpplena. Grädda i ugnen
i 175 grader i cirka en halvtimma (eller tills pajen blir gyllenbrun).
OBS! Att måttangivelserna inte är exakta beror på hur mycket
smet man vill ha på äpplena. Jag vill ha MYCKET :)!
Testa, den är oslagbar!
Kommentarer
Trackback