Köttfärssås och spagetti
Bra dag har jag haft. Även om jag har pluggat hela dagen. För när Erik kom hem gjorde
vi köttfärssås och spagetti ala min mamma. Och jag har, som jag lovat Ellen, fått
fram ett ungefärligt recept. Så mitt tips är att alla testar detta, som ett alternativ till
den gamla klassikern med krossade tomater och tomatpuré:
Stek 400-500 gr köttfärs ihop med en hackad lök. När det är genomstekt så häller du
över en halv till 3/4 dl mjöl och steker någon minut till. Salta och peppra efter behag
(mina behag säger att krydda på rejält). Häll sedan över ca 4,5-5 dl mjölk och låt koka
tills det kokat ihop med mjölet. Häll i soya (för att få den bruna färgen) och ca 3-4msk
ketchup. Smaka av och krydda mer om det behövs. Lägg i mer ketchup om det behövs.
Voila!
vi köttfärssås och spagetti ala min mamma. Och jag har, som jag lovat Ellen, fått
fram ett ungefärligt recept. Så mitt tips är att alla testar detta, som ett alternativ till
den gamla klassikern med krossade tomater och tomatpuré:
Stek 400-500 gr köttfärs ihop med en hackad lök. När det är genomstekt så häller du
över en halv till 3/4 dl mjöl och steker någon minut till. Salta och peppra efter behag
(mina behag säger att krydda på rejält). Häll sedan över ca 4,5-5 dl mjölk och låt koka
tills det kokat ihop med mjölet. Häll i soya (för att få den bruna färgen) och ca 3-4msk
ketchup. Smaka av och krydda mer om det behövs. Lägg i mer ketchup om det behövs.
Voila!
Kommentarer
Trackback