Heja Molly!

Penicillinet visade sig göra susen och jag mår nu prima igen.
Eftersom Erik tittar på hockey (!) så roar jag mig med att plöja
igenom några av årets melodifestivallåtar. Och jag säger inget
annat än Heja Molly!





Min värsta ovän är tillbaka

Sist jag hade urinvägsinfektion (2010) var jag smart nog att spara lite av
penicillinkuren. Det var tur eftersom jag ikväll har åkt på eländet. Än så
länge verkar de dock inte ha någon effekt. För gamla? Ändå värt ett försök!
Jag undrar hur den här natten kommer fortlöpa. Smärta, en pulserande urinblåsa
och konstant kissnödig. Lovely...


Och beviset är här!



Ett steg till.

Efter en helg i Götet har ärenden uträttats och beslut
tagits. Framför allt, så är vigselringen beställd. Det
jag kan säga om den är att den är prålig och sticker
ut lite - just the way I like it. Den som väntar på något
gott.
Skämt och sido - sneak peek kommer. Om än bara
en liten.


Smygtitt!


Sjukstugeutryckning!

Idag ryckte den gamla fastern ut som barnvakt i sjukstugan
hos familjen Marcus Nyberg. Och det var en ynklig Thelma
som låg utslagen i soffan. Lunginflammation samtidigt som
öroninflammation gjorde henne mycket stillasittande och saft-
pimplande. Faktum är att jag aldrig sett henne ligga så stilla.
Hon är en vilding, våran Thelma. Idag fick vi dock nöja oss med
att ligga i soffan och titta på Smurfarna.

Jag och Erik tog oss sedan en tur ut till Kännestubba. Mäta bord,
kolla porslin, ljud, ljus, dukar, scen och allt som hör till en fest-
lokal. Vi blir mer och mer på banan för varje dag som går.

Och nu har det tagit mej en evighet och 511 gäspar att knåpa
ihop det här inlägget. Time for bed?


Brudnäbbar x 4

Jag är just nu i en djungel av klänningar som kan tänkas
passa till mina söta brudnäbbar. De är fyra stycken och
spridningen i ålder mellan äldst och yngst är stor - Eriks
brorsdöttrar Signe och Elsa som hinner bli ungefär 3,5 och
9 år och mina brorsdöttrar Moa och Thelma som är 7 och 4,5
år. Jag har slitit med att hitta en klänning som ska finnas i alla
deras storlekar. Och nu tror jag att jag har lyckats - man ska
dock inte ropa hej förrän... bla bla.. Jag ropar hej ändå! För det
förtjänar jag idag.




Se hit, kära bröllopsgäster!

Jag har förstått att det undras en del över tal och spex på bröllopet.
Självklart är det meningen att kvällen ska fyllas med anekdoter, spex
och skratt. I festlokalen kommer att finnas någon form av, i förväg och
av värdparen, tillverkade ifyllbara lappar. Där fyller man i vad man vill
bidra med och beräknad tid det tar. Detta lämnas sedan till någon av värdarna,
som sedan organiserar kvällen. Själv ska jag jobba med att lägga min
organiserande förmåga åt sidan för en kväll - håll tummarna för mig, gott folk.

Skulle man ändå vilja underlätta för värdparen och anmäla tal eller spex ett tag
i förväg, så är det naturligtvis välkommet. Kontakta då:

Stina Hultqvist - shultqvist@gmail.com eller 073-8310093.





Krämig fisksoppa

Till och med min sambo tyckte att den här soppan var
to die for - trots att han innan utgav sig för att vara en
som "inte tycker om fisksoppa". Det han då tänkte på
var en blaskig vattnig soppa med fiskbitar i. Den här är
raka motsatsen.

Du behöver:
1 laxfilé
6-8 crabsticks
1 burk kräftstjärtar
2,5 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning + 7 dl vatten
Salt och peppar
Lite maizena

Gör såhär:
Dela laxfilén och crabsticksen i mindre bitar (ungefär som
stora tärningar). Salta och peppra laxbitarna och stek dem
i en stekpanna tills defått en stekyta (ska inte vara helt genomstekta).
Blanda vatten, matlagningsgrädde och fiskbuljongtärningen och låt
koka upp. Häll ev. i lite maizena för att få soppan lite tjockare. Lägg i
lax, crabsticks och kräftstjärtar och låt koka på svag värme i ca 10-15
min (för att laxen ska bli färdig). Krydda med salt och peppar efter behag.



"Du är bäst"

från Moa.

Hur glad blir man av ett sådant SMS?



Brudgummens val.

Även en brudgum måste ha kläder på sig på ett bröllop,
så idag bär det av in till stora staden Växjö, för att reka
läget. Eftersom E inte sett min klänning, så har han bara
fått tips på vilka nyanser och färger som kan passa, och
resten är upp till honom :).


Puss och hej.

Nu rättar jag till.

Klargörande om mitt förra inlägg gällande min sambos
datakunskaper och kostnaden på 1800:
Han bad mig titta igenom att han gjort rätt, för att han
själv är osäker på villkor, finstilta texter och allt som hör
avtal och datorer till. Det resulterade i att jag, med lite mer
erfarenhet av datorer, hittade ett bättre alternativ som gjorde
att vi slapp kostnaden, som uppstod på grund av ett missförstånd
från början.

Så. Alla har vi olika kvalitéer och i vårt hus brukar vi skoja om
att Erik inte är så intresserad av datorer och det som hör till.
Han är däremot haj på annat som jag inte är haj på, så som bilar,
TV-spel, byta cykelslangar, åka skridskor och en massa annat. Mitt
förra inlägg kunde visst tolkas mer allvarligt än det var menat, så
det har jag nu plocka bort och vill med det säga att jag aldrig aldrig
menade att låta nedlåtande mot min sambo. Han är ju bäst...!?

Puss och godnatt.

Bordsdekorationsträsket

Ja, där är jag fast nu. Och jag kommer inte kunna ta mig ur
förrän dagen då dukningen är klar. Det finns så mycket fint
och jag har en rätt klar bild över ungefär hur jag vill att det
ska se ut. Pråligt och färgglatt är jag i ett nötskal. Utan att
avslöja för mycket måste jag få säga att jag älskar dukningen
jag hittade på Dahlarna.


Foto: Dahlarna (ej originalkällan).

Hej och hå!

Att planera bröllop innebär visst mängder av telefonsamtal. Det
rings om mat, dukning, porslin, ljud, städning, skyltar osv.
Jag tror bestämt att jag antingen får skaffa mig en sekreterare
(skämt å sido) eller börja använda öronsnäckan till telefonen
så att jag kan göra andra saker samtidigt som jag ringer. Det
är som ett heltidsjobb - ett härligt sådant, tycker jag!

Nu måste jag googla på fina bords- och dekorationslösningar.

Återkommer!



Mangochutney- och currykyckling

Mangochutney och curry gör sig otroligt bra tillsammans.

Du behöver:
3-4 kyckligfiléer (eller en grillad kyckling)
1 paprika
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl mangochutney
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär, bryn och krydda (salt och peppar)
kycklingfiléerna. Lägg i en ugnsfast form. Skär paprikan i minde bitar
och lägg i samma form. Blanda ihop matlagningsgrädden (som du vispat
lite), chutney, curry och sambal oelek och pressa sedan ner vitlöksklyftan.
Häll detta i kycklingformen och låt gräddas i ugnen i ca 20 minuter. Detta
serverade sedan jag med stekt vitkål och sockerärtor.



<3

Jag har så många hjärtan. De må låta klyschigt, men så är det.

Ni förtjänar pussar alla dagar, men ni får en extra på denna
hjärtansdag.



Kort innan nästa stopp

Förmiddagens träning resulterade i enormt trötta armar.
Så ikväll tar jag mig en tripp till Målen för mys med Stina.
Kanske lite mer bröllopsplanering?

Det är jobbigt att det står cupcakes i kylen. Jag får slänga
dem, tror jag bestämt. Det går inte att stå emot lockelsen.
Hjälp.


Puss.

Lördagens lyxmys

Det var mysigt så det förslog. Jag, systern,
min sambo och de tända ljusen.






Citroncupcakes med mjölkchokladfrosting

På fika idag har jag haft våra värdpar Stina & Filip och
Jocke & Ida. För att de skulle ha energi till att bröllops-
planera bakade jag (med hjälp av min syster) underbara
cupcakes. Självklart är receptet från Leila Lindholms
Hello cupcake!

Du behöver till muffinsen (ca 14 små):
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 gr smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker
vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda ner
i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt
ner i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron (smaka av efterhand
så inte citronsmaken tar överhand). Fyll muffinsformarna med smeten till
2/3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna innan du lägger
på frostingen.

Du behöver till frostingen:
100 gram mjölkchoklad
150 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
1-2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna något. Vispa smöret krämigt
och blanda med chokladen. Tillsätt philadelphiaosten och sockret. Vispa tills
frostingen blir krämig. Dekorera sedan muffinsen med frostingen. Lägg på
strössel, bär eller vad du nu har hemma. Låt sedan cupcakesen stå i kylen
över natten, så frostingen får stelna. Då blir de bäst, har jag kommit fram till.






Min cupcake innehållande strössel.

Lycka till!

Over and out.

Nej, den här dagen gjorde mig fullkomligt slut i både bollen
och kroppen. Hjärnan har gått på överdrivet högvarv hela
dagen, så corepasset räddade mig på flera plan.


Det var nog allt för mig idag. Lite sömn hade varit på sin plats.


Godnatt.

Visst kan vi inte vara utan våra män?

I de 4,5 år jag och Erik varit tillsammans så har jag
jobbat på Svenssons. Med samma arbetstider, det
vill säga vardagar till antingen 17 eller 18 och helger
till 16:00. Ändå ser våra samtal kring mitt jobb ALLTID
ut såhär:

J: Jag jobbar till 18 alla dagar utom torsdag. Och är ledig helgen.

E: OK, jobbar du till 16 på torsdag då?

På 4,5 år har jag inte arbetat till 16 en enda vardag.
Han är lika söt när han tvättar. Som vi ältat att mina
träningstoppar och träningslinnen måste tumlas. Ändå
hänger de på tork i källaren med kommentaren Men jag
kommer aldrig ihåg om de ska tumlas eller inte.
Har det
någonsin funnits en tid då de INTE skulle tumlas?

Visst är det såna här dagar vi älskar dem lite extra, tjejer?

Puss.

Heja posten!

En vecka tog det att leverera ett inbjudningskort
och en liten present till mina föräldrar i Göteborg.
Bra jobbat, posten! Det tragiska är att det inte är
första gången heller.


Och jag måste sluta älska gräddosten jag äter på
mina knäckebröd. Den är antagligen förödande i
längden - för kroppen alltså. För själen är den som
balsam.

Puss.

Hund?!

Samtalet vid lunchen:
E - Du är inte sugen på att skaffa hund?
J - HUND?!

Under säkert tio sekunder fick jag för mig att
min sambo ville ha en hund. Just som jag gick
igenom en inre kris, så kläcker han:

På morgonen när jag gick till jobbet och såg
en hundägare med sin hund på promenad,
kl. 06:20 och i 20 minusgrader, så tänkte jag
- "Det där är inte Johannas melodi!"

Tack och lov!

Chiligrillad lax med melonsallad

Än en gång har Leila levererat! Jag fick, även den här gången,
modifiera receptet på grund av brist på råvaror i vår butik.
Här kommer min variant!

Du behöver till laxen
2 laxfiléer
2 msk sweet chilisås
1,5 msk kinesisk soya
Lite ingefära
1 msk olivolja

Gör såhär:
Blanda sweet chilisås, soya, ingefära och olivolja och marinera
fisken cirka en timma innan servering. Stek den sedan en stund
på varje sida, så att den blir genomgrillad.

Du behöver till salladen:
1 liten nätmelon
1 halv gurka
1  avokado
1 charlottenlök
Saft av en halv lime
Salt och svartpeppar från kvarn
2 msk olivolja

Gör såhär:
Skär melon, gurka och avokado i mindre bitar och lägg i en skål.
Finhacka löken och blanda ner den tillsammans med det andra.
Smaksätt salladen med olivoljan, limesaft, salt och peppar.
Servera med en klick turkisk yoghurt eller någon kall sås på
t.ex. persilja.




Chilikyckling med fetaost, spenat och bacon

Leila Lindholm har, i sin bok Leilas middagstips, introducerat
mig till kombinationen spenat, kyckling och bacon. Fantasiskt
gott! Jag har dock modifierat receptet lite, då det innehåller
rödbetor (som jag inte är så förtjust i) och ingredienser som
inte riktigt går att få tag i där jag bor. Hojta till om ni vill ha
originalreceptet!

Du behöver till två personer:
2 kycklingfiléer
0,5 dl sweet chilisås
1 vitlöksklyfta
1 msk kinesisk soya
Olivolja
Bladspenat efter behov
1 pkt bacon
1 paprika
Fetaost

Gör såhär:
  • Marinera kycklingbitarna i sweet chilisås, finhackad vitlök och soya ungefär
    fyra timmar innan tillagning. Stek den sedan i olivolja.
  • Klipp baconen i småbitar.  Stek sedan och lägg över på ett papper för att
    låta dem "rinna av".
  • Låt spenaten tina och "tryck" sedan ur vattnet ur den. Skär paprikan i mindre
    bitar. Stek tillsammans med spenaten tills det hela får en bra konsistens.
    Salta och peppra lite. Häll i den tärnade fetaosten och baconen och rör om.

Servera sedan tillsammans med en sås på kesella, persilja, salt och peppar.

 


Det finns inga gränser.

Milen. Andra andningen infann sig efter 6 km och försvann
sedan efter 7. De sista 3 tog jag mig sedan igenom med hjälp
av den berömda envisheten. Tiden? Slutade på 50:35 - SCORE!
Sigrid kallade mig sedan något i stil med en blöt fisk.

Pusshej, mina vänner!


I have a wedding to plan.

19/5 blir vi man och hustru.



Äventyr är bäst när man är två.




Fetaostbakade rotfrukter

Kämpar du med att inte äta så mycket kolhydrater? Undviker
du ris, potatis och pasta? Man behöver inte alls kämpa. Sluta
kämpa och se det otroliga möjligheterna! Det kan vara bra att
ha lite variation på rotfrukterna och grönsakerna dock.

Att fetaostbaka är ett tips jag gärna delar med mig av. Jag
tog bara morötter och paprika, hällde över lite matolja,
saltade, pepprade och smulade över fetaost. In i ugnen i
225 grader och tills alltihopa får en härlig färg.



Grattis, pappa!

Världens bästa pappa fyller år! 59 år. Ung och snygg trots vuxna barn
och små barnbarn som använt hans energi med en början för 34 år
sedan.


Och vips - så är tandvärken som bortblåst. Ok, bortblåst är den inte.
Men den gör mindre ont. Den enormt sneda visdomstanden kanske
tog sitt förnuft till fånga och slutade växa för en stund?



Core!