Enkla ting.

Det är det som gäller idag. Det krävs inte mer än ett
gäng arbetsförmedlare, så är man i hamn. En hel dag
med leenden från vänner - det värmer mitt hjärta.
Vårt marknadsområde samlades idag på Konserthuset i
Växjö för verksamhetsdag. Vår nya generaldirektör verkar
ha förmågan att kunna skratta genom allvar. Precis som vi
andra. Jag gillar det.
 
Föredraget om tankarnas kraft - att göra det omöjliga
möjligt - träffade mig rakt i hjärtat. Tack för det, Mikael
Andersson. Det ska jag tänka på. Varje dag.
 
 
Kvällen har spenderats med att kurera huvudvärk och ta
vara på känslan av att bara ta det lugnt. Jag älskar den.
Passade på att njuta av att det börjar mörkna runt kl. 18,
skippade träning och åkte hem och gjorde mig en lyxig
kvällsmat. Värt!
 
Goodnight, sweetheart.

Köttfärsgratäng

Det här receptet bara måste provas - inget att diskutera.
Originalreceptet är från arla.se men jag har gjort en egen
variant.
 
Du behöver:
800 gram köttfärs
2 små gula lökar
1 paket bacon
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 tsk oregano
4 dl creme fraiche
2 tomater
2 dl riven ost
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och skär
baconskivorna i mindre bitar.  Bryn köttfärsen.
Blanda sedan ner bacon och lök och låt steka med
en stund. Krydda med salt, peppar och oregano. Rör
i creme fraiche och låt allt koka i cirka 5 minuter. Häll
färsen i en form (ungefär 30x40cm). Skiva tomaterna
och lägg på färsen. Strö över riven ost och grädda sedan
i ugnen i cirka 30 minuter. Jag serverade detta med sallad
och en kall sås gjord på creme fraiche, salt, peppar och basilika.