Italiensk banankaka

Yes, ala Anna Skipper igen. Underbart god! Jag fick modifiera
receptet eftersom alla ingredienser inte fanns att tillgå i min affär.
Den är i alla fall lite nyttigare än andra bakverk och, jag svär, minst
lika god.
 
Du behöver:
4 ägg
1 dl råsocker
4 msk ljus sirap
3 små mogna bananer (eller 2 stora)
75 gram smör
100 gr skalad mandel
3-4 dl dinkelmjöl
1 tsk kardemumma (egentligen kanel, men Matilda gillar inte det)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna. Skålla och skala mandeln. Mal mandel
jättefint eller kör i en mixer till fint mjöl (vi gjorde det sistnämnda).
Använd elvisp och rör ihop ägg, socker och sirap i en skål. Mosa
bananerna med en gaffel och rör ner i smeten. Häll i smöret. Blanda
sedan ner mandelmjölet, dinkelmjölet, bakpulver, bikarbonat och
kardemumman. Smöra en form och häll sedan i smeten. Grädda i
ugnen i cirka 30 minuter. Servera som den är eller gör som vi -
servera med en sås gjord på turkisk yoghurt och honung.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback