Spenatsoppa med ägg och bacon

Ja, nu har jag äntligen gjort spenatsoppa. Och hur god blev den?
Underbar!

Du behöver:
200 gr fryst spenat
En gul lök
Ett paket bacon
8 dl grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde
4 ägg

Gör såhär:
Finhacka löken och hacka den tinade spenaten. Stek i en gryta.
Lägg i en grönsaksbuljongtärning och häll i 8 dl vatten. Låt koka
i cirka fem minuter. Häll i matlagningsgrädden. Kör ett varv med
stavmixern i grytan, för att dela lite på spenaten. Klipp baconen i
mindre bitar och knaperstek i en panna. Lägg sedan i soppan.
Hårdkoka äggen, skala och dela dem i mindre bitar. Ät sedan
tillsammans med soppan (lägg i soppan, om så önskas).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback