Kolapaj

Recept från Härliga pajer till middag och dessert
av Kristina Eriksson och Anna Clarén.

Du behöver till pajdegen

150 gr smör
2,75 dl vetemjöl
1 dl brun farin
1 dl kokosflingor

Gör såhär:
Blanda ingredienserna och tryck ut i en pajform, 30 cm i diameter.
Låt vila kallt i 30 minuter. Grädda sedan 10-15 minuter i 225 grader.

Du behöver till fyllningen
1,5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0,5 dl sirap
2 msk smör
1 tsk mald ingefära

Gör såhär:
Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull. Låt sjuda tills det blir en tjock
kräm. Det tar 15-20 minuter. Lägg eventuellt i lite maizenaredning. Rör ner smör
och ingefära och låt krämen svalna. Bred ut krämen i pajformen och garnera med
bär eller frukt. Gärna något surt, eftersom pajen är enormt söt. Servera gärna med
grädde.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback