Öbergs himmelska gryta

En variant på fläskfilégryta som gör sig fantastisk
till ris och en stor sallad. Receptet kommer från
Kokboken 2 - NIK-spelarnas favoriter.

Du behöver:
600 gr fläskfilé
2 paket bacon (Jag hade bara ett)
1 rödlök
0,5 köttbuljongtärning (jag hade kalvbuljong)
1 burk creme fraiche (34 %)
5 dl vispgrädde (Jag hade matlagningsgrädde, fungerar MINST lika bra)
3 msk soya
2-3 tsk tomatpuré
2-3 tsk sambal oelek
3 msk mjöl
2-3 dl vatten

Gör såhär:
Skär filén i skivor och stek den i en stekpanna. Salta och peppra
ordentligt. Lägg i en gryta. Skär baconet i bitar och stek. Lägg
ner i samma gryta. Hacka och stek löken. Lägg i grytan. Strö över
mjölet och rör om. Häll på resten och krydda efter behag. Fint som snus!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback