Anna-Karins laxpaj

Enormt god paj hämtad ur Kokboken 2 - NIK-spelarnas favoriter.
Lite modifierat dock. Vrålgott och något du måste prova!

Du behöver till pajdegen:
3 dl mjöl
125 gram smör
3 msk kallt vatten

Du behöver till fyllningen:
1 purjolök
2 laxfiléer (enl. receptet ska det vara 250 gr kallrökt lax)
0,5 dl hackad dill
Salt och peppar

Du behöver till äggstanningen:
3 ägg
1 dl mjölk
2 dl creme fraiche
1,5 dl riven ost
Salt och peppar

Gör såhär:
Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut i en 25cm-form och nagga botten med en gaffel.
Förgrädda i 10 min i 200 grader.
Strimla purjolöken och fräs i en stekpanna. Lägg i pajformen.
Skär laxen (om du har filéer) i tärningar och stek snabbt i stekpanna. Salta och peppra ordentligt.
Lägg i pajformen. Lägg även i dillen i pajformen.
Vispa samman ingredienserna till stanningen och häll över pajen. Grädda i 30 min i 200 grader.
Man kan sedan garnera pajen med räkor och dillkvistar, om man vill.

VOILA!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback