Chokladskorpor

I julstök och julbak gjorde jag, mamma och Matilda chokladskorpor.
Men jag skulle säga att de passar lika bra året runt.

Du behöver:
100 gr smör
2 dl socker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 gr blockchoklad
Ev. 1 dl hasselnötter

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker krämigt med elvisp med degkrokar.
Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda väl.
Blanda mjölet med de övriga torra
ingredienserna, förutom blockchokladen och nötterna, i en annan skål.
Tillsätt mjölblandningen lite i sänder till äggblandningen och arbeta väl med
elvispen. Hacka blockchokladen och blanda ner den och nötterna. Rulla en boll
av degen och dela den i 2 delar. Rulla dem till 2 rullar, ca 25 cm långa, går bäst
på mjölat underlag. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt och platta ut
dem till två rektanglar, ca 10 cm breda och 1,5 cm höga. Grädda i 12- 15 minuter.
Ta ut och låt svalna lite, skär sedan 1 cm breda snittar diagonalt över "limporna".
Lägg dessa på ugnsgaller med snittsidan upp och grädda i ca 12 minuter till.

Voila!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback