Älgfärsbiffar

Blandfärs i all ära, men älgfärs är ett kanonalternativ
om man vill ha en lite annorlunda och lyxigare smak.

Du behöver:
700-800 gram älgfärs
4 äggulor
1,5 dl grädde
Ca 1,5 tsk salt
Några nypor vitpeppar
Nästan ett kryddmått cayennepeppar
1-2 msk ströbröd

Gör såhär:
Blanda färsen med äggulorna. Häll i grädde (älgfärs kan ofta
bli torrt när det steks och behöver därför en del fett), kryddor
och ströbröd. Tillsätt eventuellt lite svartpeppar  och salt (var dock
försiktig med saltet) vid stekning.

Servera med klyftpotatis och någon god sås, t.ex. gräddsås
eller pepparsås.

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback